Höstens fotoevent i Stockholm

Stockholm. 2017-09-09 – KidsBrandStore, fotoevent

Det är en typisk höstdag i landets huvudstad. Solen kämpar sig igenom molnen och värmen krigar fortfarande tappert mot kylan. Det är september och vi befinner oss på Elite Eden Park Hotel i Stockholm.

Det är skön samling människor som träffas en lördag för att tillsammans producera massor av härligt bildmaterial till höstens och vinterns kollektioner.

Från KidsBrandStore har vi Malin, som jobbar som Social Media Manager. Hon är med som samordnare men även som en säkerhet i fall det av någon anledning skulle bli lite tyst. Hon känner dessutom alla kids redan, genom sitt dagliga arbete på KBS. Med är också fotografen Rex. En sådan här dag kan hans närvaro kanske tyckas essentiell men faktum är att han är den okrönte kungen av
KidsBrandStores fotostudio. Han har en förmåga att få modellerna att slappna av och prestera, timme efter timme och med ett närmast magiskt resultat. Jimmy som är Onsite Manager till vardags finns med för att sköta alla “behind the scenes”. Honom känner ni säkert igen om ni följer KBS på Insta eller Snap. För att se till att alla som ska vara med på bilderna har på sig rätt kläder har vi Fredrik. Han har i
månader planerat outfits för just den här dagen. Han arbetar som modellcoach och gruffar alltid lite över att själv inte få stå framför kameran. Pernilla, som normalt sitter i kundtjänst är också med på plats. Detta för att hjälpa tjejerna men även för att hon, precis som Fredrik, har en grym känsla för mode och stil. Sen behövs det någon som håller ordning. Så enkelt är det.

Två av KidsBrandStores modeller är på plats. Robin och Isabella. Robin har varit modell länge för KBS och är lika känd för att vara grym på sociala medier. Isabella är socialt begåvad och passar in exakt vart som helst. Skönt att ha med en sån tjej. De fyra andra modellerna för dagen är alla
ungdomar som samarbetar med KBS. Arvid, som även är imagemodell hos oss, Zoe, Amanda och Sacharias. Alla är otroligt dedikerade och duktiga på sociala medier. Några av dem känner ni garanterat igen. Med oss har vi också Karolina som står för dagens hårstyling och Felicia som är grym på att sminka med airbrush.

Vi träffas klocka 8,00 på Miss Voon som fungerar som frukostrestaurang för Elite Eden Park Hotel. Det är ett blygt gäng som en efter en ansluter men stämningen lättar snart. Vi käkar en grym frukost och beger oss sedan upp till sviten som vi hyrt hela dagen. Vi håller en kort samling där alla presenterar sig samt att dagens upplägg gås igenom.

BEHIND THE SCENES

Vi har initialt satt ihop tre par: Arvid fotas med Zoe, Isabella med Sacharias och Amanda med Robin. Under dagen har vi även planerat in olika
konstellationer av folk men utgångsparen är desamma. Allt utom själva fotograferingen och lunchen sker i sviten denna dag. Elite Eden Park Hotell
visade sig vara ett fantastiskt val. Vi som jobbade med eventet anlände redan på fredagen och de mötte oss utanför med två personer som hjälpte oss att få upp allt i sviten och komma på plats. Det stod massor av bubbelvatten och vanligt
vatten på en bänk och det fanns tjusigt godis och snacks. Under lördagen serverade de mackor, yoghurt, bullar, kakor och magiska fruktfat. Det sköttes exemplariskt och alltid med ett leende på läpparna. Tusen tack för det! Vi kommer gärna igen!

När vi snackat klart så förflyttar sig Arvid och Zoe direkt till smink och hår. Resten av gänget får chilla och prova några av sina kläder. Den här dagen kommer alla att få det de fotas i och de öppnar ivrigt sina garderober som står redo i rummet. Sviten är stor och full med speglar, som gjord för ett event som detta. Praktiskt är att det också finns två toaletter/badrum. Längst in har vi placerat hår och make vid en stor, upplyst spegel. Nästa sektion är garderober, en soffa och ytterligare en stor spegel. En eller två spegelselfies kan ha tagits här. Svitens main area är närmast dörren och relativt stor och rymlig. Det finns ett bord med soffa och fåtöljer samt
en stor matsalsmöbel med sex platser. Det finns alltså gott om plats för alla att sitta och snacka och chilla när man inte fotas eller stylas. Varje modell har en förmiddagsoutfit och en outfit till eftermiddagen. Dessa varieras på bilderna med ytterligare en jacka samt accessoarer. När Arvid och Zoe är klara med stylingen så tar Amanda och Robin deras plats vid den upplysa spegeln medans de fortsätter till
Pernilla som assisterar dem med första outfiten. Ute i Humlegården har Fredrik och Rex förberett med blixtar och utrustning och det är dit som Arvid och Zoe nu är första paret ut. Jimmy hänger med där det händer, snap:ar, sänder live och ta “behind-the-scenes-bilder” Kameran smattrar och bild efter bild tas med Zoe och Arvid ihop och även solo. När Amanda och Robin är redo så följer Malin dem ut och tar sedan med sig juniorparet upp igen. När den proceduren slutligen även är klar med Isabella och Sacharias så är det dags för lunch. Hela gänget har under förmiddagen bestämt vad de ska äta så beställningen är redo när vi kliver in på Jamie´s Italian på Stureplan. Vi äter i lugn och ro innan vi beger oss tillbaka till sviten för andra halvlek.

När de tre paren är klara med sina sessioner så samlar vi ihop alla, även stylisterna Karolina och Felicia hänger på för att titta, och beger oss
iväg längre bort i parken. Vi fotar och filmar alla tillsammans och även tjejer och killar för sig. Vi mixar lite med olika par och får helt makalösa bilder även här. Vi går upp en sväng i stadsmiljö för ytterligare locations och inspiration. Under dagen så kommer det fram kids som vill säga hej till oss och modellerna. En del vill kramas och ta kort ihop med någon av ungdomarna. Vissa vill bara ha en shoutout på snap. Oavsett anledning så är detta helt sjukt roligt och vi älskar att vara så tillgängliga! När klockan slår halv fem konstaterar vi att vi faktiskt ligger helt rätt i schemat. Vi återvänder till sviten för lite fika, goodiebags och avsked.

Det är verkligen inte sista gången vi gör en sån här grej.
Vilka ungdomar och vilken dag!

Ett extra stort tack till

Karolina Björkman, Hårstylist
Felicia Holm, Makeupartist

Robin Back – robinback
Arvid Pontillo  arvidpontillo
Isabella Aase – isabellaaase
Sacharias Lindelöf – sachariaslindelof
Zoe Collins – jagheterzoec
Amanda Edmundsson – amandaedmundsson

Gant, Lyle & Scott, Comlmar, Tommy Hilfiger och Elite Eden Park Hotel.

Nya inlägg