Stickade tröjor

Trenden som får oss att längta till hösten

Vi är beredda på att slå vad om att nästan alla har minst en stickad favvotröja i höstgarderoben. Denna återkommande trend är väldigt unisex och kan appliceras på både tjej och kille.
I år är det långa siluetter med maskulina inslag som gäller och det ger oss långa, aningen over sized tröjor men det är svårt att gå fel när det gäller stickat. Det handlar i grund och botten mer om hur man stylar sin outfit.

Den grovstickade tröjan

Finns i alla modeller: Lång, kort, med eller utan polokrage. Snygg under alla jackor och till nästan alla byxor. En riktigt grovstickad tröja med hög, rullad krage är kanske snyggast till ett par jeans och jeans- eller bomberjacka. Någon rutig accessoar kan göra massor; en halsduk eller väska till exempel. Rött är höstens accentfärg och implementeras gärna i mönstret.

Den finstickade tröjan

Mer för de dressade tillfällena. Snygg under en skjortjacka eller kavaj och till chinos eller kostymbyxor.
Välj gärna mönstrad eller jaqcuardstickad tröja som bryter med det striktare plaggen man kombinerar med. Har man en enfärgad, finstickad tröja så är det snyggt att bära den som den är till kostymbyxorna och kanske addera någon mönstrad accessoar

Den långa, stickade tröjan.

Fungerar både som mysplagg, klänning och som “weekend chic”, ihop med ett par mönstrade leggings. Hösten 17´s förkärlek till långa plagg erbjuder oändliga möjligheter stilmässigt med denna tröja. Följ en lång siluett med lång jacka och vida långbyxor eller bryt av med en kort jacka och leggings.
Att bära den som en klänning med skärp i midjan anses även i år vara helt rätt.
Killen kombinerar den med jeans och bomberjacka för en grym höstlook.

Den korta, stickade tröjan

Denna korta och oftast vida tröja har tagits emot väl i år. Varianter med trumpetärmar eller volanger finns och bärs flitigt av den medvetne tjejen. En enfärgad, kort, stickad tröja gör sig bra över en rutig skjorta och man kan ha både jeans och kostymbyxor till. Att välja en med mönster och färger kanske är att föredra i år.

Nya inlägg