I huvudet på Robin Back

2015 började följarna droppa in på den unga Västeråskillens instagramkonto. Han köpte en systemkamera och började aktivt att snygga till sitt flöde. Idag har han över 30.000 följare och jobbar varje vecka som modell. Han älskar fotboll, shopping och sovmornar. Han är ambassadör för KidsBrandStore.
Han är Robin Back.

Robin är 16 år och läser samhällsprogrammet, inriktning beteende, på Widénska gymnasiet i Västerås. Det är en idrottsskola för ungdomar som vill satsa på sin idrott lite mer och Robin går första året där. Han säger själv att han har ganska lätt för sig i skolan och det gör att han kan fokusera desto mera på sin passion; fotbollen. Han har spelat fotboll sedan han var fyra år och större delen av fritiden spenderar han på fotbollsplanen. Han spelar i Skiljebo SK och även i distriktslaget.

Robins familj består av pappa Micke, mamma Montaha, lillebror Jacob och lillasyster Leia. Han har inga husdjur just nu. -Jag har haft en kanin, men den dog tyvärr, säger han. Han har ingen flickvän men en tydlig bild över hur hon ska vara. -En driven tjej som har mål i livet. En glad och rolig person som vill alla gott. Det är givetvis insidan som är viktigast men självklart ska hon vara snygg. Robins bästa egenskap, enligt honom själv, är att han är målinriktad och vet vad han vill. Han är aldrig helt nöjd utan vill alltid göra allt lite bättre. En sida som han inte är lika imponerad av hos sig själv, är den sidan som tenderar att bli lite för envis när han inte får som han vill. Visst är det skillnad mellan privata Robin och Instagram-Robin men han tror och hoppas att det som är gemensamt är ödmjukhet.

Robin har blivit en förebild för många yngre och det ser han som en otroligt viktig del i att vara mer eller mindre en offentlig person. Han själv har ingen särskild förebild utan söker inspiration hos olika personer. Han har ett genuint modeintresse och älskar att köpa nya kläder. -Jag följer de större modetrenderna och försöker också skapa egna trender. Favoritaccessoarerna är klocka och keps och Robin har massa olika modeller av just nämnda prylar. Favoritmärkena är Ralph Lauren, Gant och Adidas. Vi frågar om han har några personliga “måsteplagg” att rekommendera inför sommaren och svaret kommer på en gång: -En Ralph Lauren-skjorta och ett par chinosshorts!

Robin är aktiv på sociala medier och har, vad vi anser, ett intressant flöde på Instagram. Han jobbar hårt för det och har köpt en systemkamera för att ytterligare förbättra kvaliteten. Just på Instagram har han över 30.000 följare men siktar på att nå ännu fler. Han lägger endast upp seriösa bilder och uppdaterar så ofta han kan vid samma tidpunkt. Detta för att hans följare ska veta ungefär när det kan komma en bild. Bilderna har en bra röd tråd och är inspirerande och nästan alltid på honom själv. Det är vad hans följare gillar och antagligen en av anledningarna till att han blivit så populär.

Robin började som imagemodell hos oss på KidsBrandStore. Han fotades initialt för annonser till vårt modemagasin. Han kallades in vid ett senare tillfälle då det anordnades en temakväll för modeller och provfotades då även för produkt. När vi tittade på bilderna så ramlade vi nästan av stolen. Efter det så har Robin varit hos oss i studion varje fredagseftermiddag. Han tycker fortfarande att det är lika roligt varje gång och det syns på bilderna.. “Jag vill inte stressa utan ta de lugnt om jag har en ledig dag” Mellan skolan, modellandet, instagrammandet och fotbollen så hänger han med kompisar. En ledig dag börjar han helst med sovmorgon, följt av en god frukost. Efter den så shoppar han gärna nya kläder tillsammans med vänner och tar en fika eller lunch. Dagen avslutas med att han fotar en del och kollar på fotboll. -Jag vill inte stressa utan ta de lugnt om jag har en ledig dag.

Nya inlägg